بوستان یا پارک زیبای نیاوران
نشانی : خیابان شهید باهنر اول خیابان پاسداران بوستان نیاوران
بوستان نیاوران یا پارک نیاوران یکی از بوستان های شهر تهران است که در منطقه نیاوران در شمال شرقی تهران قرار دارد.این بوستان در مجاورت میدان باهنر (نیاوران) و انتهای شمالی خیابان پاسداران (سلطنت آباد پیشین) قرار دارد. این پارک در جنوب کاخ نیاوران واقع شده است.
مساحت این پارک در حدود ۶۲،۰۰۰ متر مربع است و در سال ۱۳۴۸ با نقشه طراحان انگلیسی و معماری مهندس سردار افخمی ساخته شد.
پارک نیاوران دارای طبقات مختلف و پله های متعدداست که جزو مشخصات ویژه آن است. این پارک دارای دو درب ورودی شمالی و جنوبی دارد که هر دو به خیابان پاسداران باز می شوند. از دیگر ویژگی این پارک آب نماهای بزرگ آن با مساحتی در حدود ۳۳۲۰ متر مربع است. محوطه سبز پارک شامل ۸،۰۰۰ متر مربع گل کاری و در حدود ۲۰،۰۰۰ متر مربع چمن کاری به همراه درختان متعدد است.
یکی از قدیمی ترین درختان چنار تهران با قدمت ۱۵۰ سال و ارتفاع ۲۰ متر و محیط بن ۲,۸ در این پارک قرار دارد. دریاچه این پارک که در آن ماهی و مرغابی و لاک پشت وجود دارد از دیگر زیبایی های این پارک است. در گذشته برای آبیاری و آب استخرهای پارک از آب تهران استفاده می شد ولی از سال ۱۳۷۹ از آب قنوات منطقه استفاده می شود.
پارک نیاوران دارای چندین بخش که به نام های زیر است :
1- ساختمان کانون فرهنگی کودکان
2- کتاب خانه
3- آمفی تئاتر
4- زمین اسکیت که در سال ۱۳۷۳ افتتاح شده است
5- زمین بازی کودکان
6- زمین تمرین اسب سواری
7- سالن ورزشی بانوان
8- نماز خانه
9- چهار استخر بزرگ
کاخ نیاوران
نشانی : میدان نیاوران خیابان پورابتهاج که در نقشه فوق شمال پارک نیاوران واقع شده است
کاخ نیاوران، واقع در گوشه شمال شرقی باغ نیاوران، کاخ اصلی در مجموعه نیاوران به حساب می آید که در میدان شهید باهنر تهران واقع شده است.
عملیات احداث کاخ نیاوران در سال ۱۳۳۷آغاز گردید و با وقفه ای که در ساخت آن پیش آمد در سال ۱۳۴۶ به اتمام رسید. در زمان فتحعل یشاه قاجار کاخ کوچکتری در محل فعلی کاخ نیاوران قرار داشت که در زمان محمدرضا پهلوی تخریب و کاخ نیاوران بجای آن ساخته شد.
این بنا با مساحتی در حدود ۹۰۰۰ مترمربع در دو طبقه و یک نیم طبقه احداث و در ابتدا به عنوان محلی برای پذیرایی میهمانان خارجی در نظر گرفته شد، اما پس از پایان ساخت به محل سکونت محمدرضا پهلوی و خانواده اش اختصاص یافت.
طراح بنا محسن فروغی بود که طرح خود را بیشتر از معماری ایرانی و تلفیقی از هنر پیش و پس از اسلام الهام گرفته بود. همچنین گچبری توسط استاد عبداللهی، آینه کاری توسط استاد علی اصغر و کاشی کاری نمای خارجی توسط استاد ابراهیم کاظم پور انجام شده است.
مجموعه قهوه تلخ به کارگردانی مهران مدیری نیز در این مکان تصویر برداری شده است.
موزه آثار طبیعی و حیات وحش ایران
آدرس : انتهای آجودانیه خیابان پورابتهاج یا دارآباد خیابان موزه
موزۀ آثار طبیعی و حیات وحش ایران یکی از موزه های استان تهران است و در ابتدای محدوده دارآباد و خیابان آجودانیه در خیابان موزه واقع شده است.
بوستان جمشیدیه یا پارک جمشیدیه و پارک ابوالقاسم فردوسی
نشانی : خیابان شهید باهنر (نیاوران) خیابان فیضیه خیابان امیدوار
بوستان جمشیدیه یا پارک سنگی جمشیدیه از زیباترین و دیدنی ترین بوستان های تهران است و با مساحتی حدود ۱۰ هکتار در انتهای خیابان شهید باهنر (نیاوران) واقع شده و از شمال به کوه کلَک چال، از جنوب به باغ دولو، از شرق به خیابان جمشیدیه و از غرب به جاده کلک چال محدود است. از ویژگی های این پارک، دریاچه، آبشار مجاور و نیز آبنماهای سنگی است که جلوه ای خاص دارند. این پارک در ابتدای مسیر اصلی صعود به پناهگاه کلک چال قرار دارد.
پارک جمشیدیه دارای چهار در ورودی است که ارتفاع در ورودی اول از سطح دریا ۱۸۲۰ متر و بالاتر از آن ۲۱۰۰ متر است.
بر پایهٔ نظرسنجی انجام شده مرکز تحقیقات و مطالعات رسانه ای همشهری، بوستان جمشیدیه پس از بوستان ملت دومین پارکی است که یک شهروند تهرانی به یک میهمان غیر تهرانی معرفی می کند.
از امکانات پارک جمشیدیه می توان به آمفی تئاتر، رستوران، آب نما، مبلمان پارک (نیمک، سطل زباله، آبخوری، پایه چراغ) فضای سبز (گیاهان پوششی، جنگلکاری، رز و درختچه، گل و گلکاری) نام برد. از دیگر امکانات رفاهی این پارک سرویس های بهداشتی و روشنایی در شب با به کارگیری از ۱۷۵ تیر روشنایی است.
ساخت بوستان فردوسی در سال ۱۳۷۵، انجام گرفت. این بوستان در راستای گسترش بوستان جمشیدیه است. مساحت پارک نزدیک به ۱۳۲٬۷۰۰ متر مربع است. آمیزش دو عنصر سنگ و گیاه در این پارک کوهستانی زیبایی خاصی را نمایان می سازد. مساحت گلکاری در این پارک ۶٬۳۱۷ متر مربع می باشد. در این پارک رستوران های گوناگونی وجود دارد که هر یک از آنها نمادی از زیبایی و آداب و رسوم قوم های ایرانی را به نمایش می گذارند.
دهکده آبی پارس
نشانی : کیلومتر 23 اتوبان تهران کرج، خروجی گرمدره، خیابان شهدا، دهکده آبی پارس
دهکده آبی پارس،پارک آبی است با امکانات سرسره های مهیج، دریاچه موج، رودخانه وحشی ,سرسره و استخر، کودکان رستوران،کافی شاپ و بزودی بدنسازی، ماساژ ،حمام سنتی، سونا استخر و جکوزی. این مکان زیبا ومفرح سرپوشیده وبرای تمام فصول سال قابل استفاده است .
بام تهران یا توچال
آدرس : اتوبان چمران، انتهای خیابان ولنجک
بام تهران مجموعهای است در بالاترین نقطه خیابان ولنجک که شامل امکانات تفریحی و گردشگری زیادی است. به علت وجود مناظر زیبای کوهستانی و نیز دید زیبا از بالاییترین نقطه شهر تهران موجب شده شهروندان برای استفاده از طبیعت و مناظر زیبا، به بام تهران بیایند.
جاده ای که از پارکینگ تا ایستگاه اول به صورت آسفالت ساخته شده است، به عنوان مسیری تفریحی و محلی برای پیادهروی استفاده میشود. تردد اشخاصی که قصد بالا رفتن از کوههای منطقه توچال و یا قصد استفاده از تله کابین را دارند باعث اهمیت بیشتر مجموعه بام تهران شدهاست. این مسیر که عموما مورد استفاده گروههای مختلف مراجعین قرار می گیرد بارزترین مشخصه این مجموعه است.
بوستان پلیس یا پارک پلیس
نشانی : فلکه چهارم تهرانپارس خیابان شهید قزوینی (توحید)
بوستان پلیس (پارک پلیس) در قطعه زمینی موسوم به باغ مجید آباد (باغ اناری) واقع در شمال شرق تهران به مساحت ۵۱۶۶۶۳ مترمربع احداث شده است. فضای این بوستان توسط خیابان سی و پنج متری پیشنهادی طرح تفضیلی شهر تهران به دو قطعه تقسیم می گردد که قطعه شمالی حدود ۲۷ هکتار و قطعه جنوبی حدود ۲۴ هکتار بوده و ارتباط بین این دو بخش توسط یک پل عابر پیاده برقرار می گردد.
طراحی محوطه پارک پلیس الهام گرفته از باغهای ایرانی است. در این بوستان محورهای طولی و عرضی عمود برهم، استخرهای زاویه دار همراه با جریان آب، راههای مستقیم و کلاً منظم هندسی به چشم می خورد و تنها معابر درجه ۳ فرعی به صورت نامنظم طراحی شده است و تقریباً می توان سبک طراحی آن را منظم دانست.
برخی از گونه های گیاهی کاشته شده در این پارک عبارتند از: انواع کاج ـ سرو تبریزی ـ اقاقیا ـ بیدمجنون ـ زیتون ـ توت ـ پیراکانتا ـ یاس زرد ـ میخک هندی ـ ترون ـ زرشک ـ شیرخشت ـ بوداغ ـ مورد ـ شمشاد ـ انواع بالارونده ها امکانات پارک شامل موارد زیر هستند: نمازخانه ـ کتابخانه ـ رستوران ـ زمین بازی کودکان ـ وسایل بدنسازی ـ زمین ورزشی ـ آلاچیق ـ برکه ـ استخر ـ آبنما و تعداد ۲۴ چشمه سرویس بهداشتی
پارک جنگلی قوچک