کم کم مردم برای استقبال از سال نو آماده می شوند. یکی از کارهایی که در این زمان انجام می شود (خانه تکانی) است.
یکی از مقدمات استقبال از بهار و سال نو ، خانه تکانی است که کاری بسیار سخت و مشکل به نظر می رسد حتی ممکن است مقدار زیادی از وقتتان را بگیرد و نتوانید از آخرین روزهای فصل زمستان لذت ببرید و با آرامش خاطر، خود را برای فصل زیبای بهار آماده کنید. در اینجا مطلب توصیه ها و نکاتی را مطرح کرده ایم تا کارهای مربوط به خانه تکانی برایتان آسان تر و سرعت پیشرفت کارها بیشتر شود.
در حقیقت، داشتن خانه ای نظیف در طی تعطیلات ، به خصوص اگر از روش صحیحی استفاده کنید، ساده تر از چیزیست که تصور میکنید. موضوع مهم این است که باید خانه تکانی را قبل از دوران پر تنش آخر فصل انجام دهید. به این ترتیب کار را بدون عجله و فشار روحی انجام میدهید و به اندازه کافی برای پروژه های وقت گیری مانند تغییر دکوراسیون یا برق انداختن لوازم فلزی زمان خواهید داشت. قبل از اینکه شروع کنید، فهرستی از تمام چیزهایی که باید تمیز شوند تهیه کنید. کارها را بر اساس هر اتاق تقسیم کنید و زمانی برای هر کار در نظر بگیرید. به این ترتیب میتوانید بسته به زمان لازم برای هر کار، حتی از زمانهای اضافه بسیار کوتاه مانند پخش آگهی در تلویزیون نیز استفاده کنید و مثلا چند تکه لباس را در ماشین لباسشویی بریزید. هنگامی که به تدریج هر مورد موجود در فهرست را علامت میزنید، حس بسیار خوبی به شما دست میدهد و احتمال اینکه کارتان را تمام و کمال انجام دهید بسیار بیشتر خواهد بود.
برای داشتن خانه ای تمیز و درخشان، نباید لزوما زمان ممتد زیادی در اختیار داشته باشید. در حقیقت، خواهید دید که اختصاص دادن ۳۰ دقیقه در روز به کار نظافت، نتایج بسیار رضایت بخشی خواهد داشت. برای مرتب کردن لوازم و خرده ریزها، یک زمان ثابت مانند قبل از خواب یا قبل از صبحانه را کنار بگذارید در این فاصله میتوانید به نظافت هم بپردازید، مثلا بعد از دوش صبحگاهی آینه حمام را تمیز کنید و یا کف وان را با کمی پودر یا مایع مخصوص برق بیاندازید.
گاهی تمیز کردن دور و اطراف یک شیءاضافه راحت تر از دور انداختن آن به نظر میرسد، اما این روش در دراز مدت کارساز نخواهد بود. با کمی نظم و ترتیب، خرده ریزها را کاهش دهید. خود را از شر هر لباسی که دیگر اندازه تان نیست یا بیش از دوسال است آنرا نپوشیده اید راحت کنید. هر قطعه پوشاک یا شیء ناقص مانند لنگه جوراب، لنگه گوشواره بدلی، ظروف شکسته ای که دوباره چسبانده شده و... را دور بیاندازید. تهیه لوازمی مانند جا کلیدی، جا کفشی و در کل وسایلی که موجب مرتب شدن خرده ریزها میشوند را در دستور کار خود قرار دهید.
نظافت لزوما معادل با کار سخت نیست، یک موسیقی خوب یا یک برنامه رادیویی خوب و مفید میتواند شما را با اشتیاق بیشتری به تحرک وادارد. برای خود انگیزه هایی پیدا کنید و به خود قول دهید که اگر کارهای روزانه را مطابق برنامه انجام دادید، به خود جایزه ای خواهید داد. این جایزه میتواند چیزی ساده اما دلپذیر مانند یک حمام طولانی، صرف چای و شیرینی با خانواده یا تماشای یک برنامه خوب تلویزیونی باشد.
دانستن این موارد در انجام مراحل خانه تکانی حتما مفید خواهند بود:
تمیزکردن حباب چراغ: حباب چراغ ها را ماهی یک بار بشویید. برای انجام این کار ابتدا چراغ را از سرپیچ باز کنید و با پارچه آغشته به کف و صابون گرم پاک کنید.
پاک کردن وسایل سفید آشپزخانه: برای تمیزکردن وسایل سفید آشپزخانه روی آنها را ابتدا با پارچه ای خیس نمدار کرده سپس پودر کف شوی را روی آن ریخته و چند دقیقه صبر کرده سپس با اسکاچ آن را تمیز کنید اگر نرفت کمی بعد به آن مایع سفیدکننده بزنید.
رفع رسوب کتری: مقداری مساوی آب و سرکه درون کتری ریخته و بگذارید بجوشد سپس از روی حرارت برداشته و تمام شب به همان حالت بماند، سپس کتری را تمیز کنید.
تمیزکردن تلفن: به کمک یک تکه پنبه و الکل یا کمی عطر تلفن را پاک کرده و حالت روز اول را به آن بدهید.
گودافتادگی فرش: برای رفع گودافتادگی کمی توی گودال ها آب ریخته و بگذارید سه الی چهار ساعت در همان حال بماند، سپس برس را روی آن بکشید. برای درخشندگی فرش مقداری نشاسته ذرت روی فرش بپاشید و بعد از یک ساعت با جاروبرقی روی آن را جارو بکشید.
نظافت وسایل چرمی: صندلی ها و وسایل چرمی را با مخلوطی از سفیده تخم مرغ که خوب زده اید و کف کرده و چند قطره سرکه می توانید به راحتی تمیز کنید.
گردگیری: برای گردگیری پارچه متقالی را در دیگ آب که مقداری کم موم یا وازلین در آن ریخته ایم گذاشته و روی حرارت قرار دهیم، مایع که به جوش آمد پارچه را از آب درآورده حال پارچه تبدیل به یک پارچه چربی می شود که این پارچه برای گردگیری خوب است. برای پاک کردن شیشه ها پارچه بدون پرز را به آب و صابون آغشته کنید و از راست به چپ و از بالا به پایین روی شیشه بکشید و با دستمال دیگری خشک کنید.
ماشین لباسشویی: برای اینکه عمر ماشین لباسشویی زیاد شود ماهی یکی دو بار روی قسمت های استیل و لاستیکی آن وازلین بمالید و با پارچه نرم و لطیفی آن را مالش دهید.
رفع بو از ظروف: برای برطرف کردن بوی ظروف کافی است که کمی آب گرم مخلوط با گرد خردل روی آن ریخته سپس بشویید و بعد با آب آن را شست و شو داده سپس ظرف را خشک کنید.
رفع بوی کپک از ظروف چایخوری و قهوه خوری: اغلب قوری و یا قهوه جوش را که مدتی مصرف نکنیم بوی خاصی می گیرد مانند بوی کپک زدگی. برای جلوگیری از این عیب یک حبه قند داخل آن انداخته این حبه قند بوی داخل ظرف چایخوری یا قهوه خوری را به خود می گیرد و شما وقتی این ظرف را مورد استعمال قرار می دهید بوی کپک از بین رفته است.
تمیزکردن رادیاتور شوفاژ: برای این کار زیر و رو و اطراف رادیاتور را روزنامه خیس قرار می دهیم سپس با دمیدن هوای جاروبرقی آن را تمیز کرده، سپس با یک دستمال نمدار و یک برس دسته بلند بین پره های رادیاتور را پاک کنید.
تمیز کردن پرده ها: پرده های نخی را قبل از شستن به مدت ۱۵-۱۰ دقیقه در آب سرد یا ولرم خیس کرده تا گرد و غبار جمع شده بر روی آن جدا شود. پرده را به آرامی بلند کرده سپس آب کثیف را تعویض کنید سپس پرده ها را در محلول کف صابون و آب ولرم قرار داده و با ملایمت آن را بشویید (توجه: نباید آن را چنگ بزنیم) سپس سه بار پرده را با آب ولرم بشویید. حال اگر از ماشین لباسشویی استفاده می کنیم ابتدا دستگاه را روی درجه کم مقدماتی قرار داده و شست و شوی بعد را هم دو دقیقه با درجه کم تنظیم کرده و شست وشو دهید و قبل از اینکه کاملاً خشک شود با اتو به موازات الیاف طولی آن اتو بکشید. پرده های توری را هم قبل از اینکه کاملاً خشک شود در جای خود آویزان کنید.