پژوهش های جدید نشان می دهد که در زمینه استفاده از اینترنت، سوئد مقام اول و آمریکا مقام دوم را در جهان دارند و یک سوم جمعیت جهان از اینترنت استفاده می کنند، اما این رقم در آفریقا به یک ششم جمعیت می رسد. بنیاد جهانی وب، کاربرد اینترنت را در61 کشور جهان مورد بررسی قرار داده است. معیارهایی همچون زیرساخت های ارتباطی، کاربری، محتوای وب و آثار سیاسی، اجتماعی و اقتصادی اینترنت، مورد توجه قرار گرفته اند. گروه پژوهشی بنیاد جهانی وب با همکاری بخش اقتصادی آکسفورد داده هایی را از منابع مختلف به مدت پنج سال گردآوری و یک سال صرف نظرسنجی های متعدد کرد.
گوگل با پرداخت یک میلیون دلار کمک مالی از این پژوهش پشتیبانی کرد.
براساس پژوهش های انجام شده، سوئد در صدر جدول استفاده از اینترنت قرار دارد و مقام دوم را ایالات متحده آمریکا احراز کرده است. 90درصد مردم سوئد و 75درصد آمریکایی ها به استفاده از اینترنت عادت دارند.
با این همه، در آمریکا نسبت به کشورهایی مانند کانادا، ایرلند، ژاپن و نروژ درصد خانواده های کمتری صاحب کامپیوتر هستند. یمن ، در خاورمیانه ، پس از دو کشور آفریقایی زیمبابوه و بورکینافاسو در انتهای فهرست استفاده از اینترنت جای گرفته است. طبق این گزارش یک سوم مردم جهان کاربران اینترنت را تشکیل می دهند. البته کاربری وب در همه جا یکسان نیست. برای مثال در کشورهای آفریقایی از هر 6نفر تنها 1 نفراز اینترنت استفاده می کند. سنگاپور سریع ترین اینترنت جهان را در اختیار دارد و اقتصاد ایرلند از اینترنت بیشترین بهره را برده است. 15 درصد تولید خالص داخلی این کشور را در سال های بین 2007 و 2010 صادرات مبتنی بر ارتباطات و اینترنت تشکیل میدهد. برنرز لی، مدیر بنیاد جهانی وب در یک بیانیه اعلام کرده است: وب یک گفت و گوی جهانی است.
هزینه های بالای ارتباط، میلیاردها انسان را از دستیابی به حقوقشان برای دانش و مشارکت فعال باز می دارد. هزینه ها در این زمینه باید به شدت کاهش یابند. دسترسی به اینترنت که برای بسیاری از مردم جهان به عنوان امری تجملی به شمار میرود به طور فزاینده ای به عنوان یک حق بشری و ابزاری ضروری جهت حضوری شایسته درجامعه نوین دیده می شود. ریاست بنیاد جهانی وب را “تیم برنرزلی” به عهده دارد که از او به عنوان “مخترع وب” نام برده می شود.